Slide KONSERTER 2021

Det här är Westerqwarn

Westerqwarn är en av Västmanlands mest kända och största kvarnar och drivs av entreprenören och företagaren Joakim Graning. I folkmun kallas Westerqwarn ofta ”Qwarn” och är ett unik och ett mycket omtyckt utflyktsmål och restaurang i Mellansverige. Läget intill Strömsholms kanal med dess karaktäristiska Västmanländska natur ger en unik och mycket trivsam inramning för Westerqwarns olika verksamheter som inrymmer följande:

QWARN’S VEDUGNSPIZZERIA – FIKET – WESTERQWARNS HUSBILSSTÄLLPLATSER – QWARN’S ACTIONGOLFBANA –  QWARNSCENEN – FORDONSTRÄFFAR/MÅNDAGSTRÄFFAR – RESTAURANG WQ / FESTVÅNINGEN

Under år 2020 öppnade Qwarn’s Vedugnspizzeria upp och blev omedelbart en stor succé! Numera har vedugnspizzerian öppet fre-lör 12-21 & söndagar 12-19.

Förutom pizzerian hittar ni även Fiket under sommaren, en våning upp där det serveras lättare fräsch mat. En favorit är Borgåsundsfiskarns populära varmrökta lax tillsammans med en god potatissallad. Det är även i Fiket som uthyrning av klubbor till Actiongolfbanan sker.

En både efterfrågad och stor nyhet för året är byggnationen och öppnandet av just Qwarn’s Actiongolfbana, en annorlunda och spektakulär minigolfbana på 12 hål.

Joakim Graning, som driver Qwarn, har som glasklar målsättning att ”Westerqwarn ska vara i den absoluta toppen av top of mind när man som ska äta mat, uppleva eller utflykta i Västmanland”

Westerqwarn ska dessutom vara närområdets grädde på moset och creme de la creme och vår målsättning är att de boende i regionen ska medvetet och aktivt uppskatta Qwarn’s existens och se det som deras extra kök, vardagsrum och mötesplats.

I den fantastiskt vackra miljön drivs även året runt verksamhet med ställplatser för husbilar, både med eller utan el, totalt ca 80 st. med tillhörande serviceanläggning.

Normalt sett under icke pandemi-tider, bedrivs även konferensanläggning med plats för både mindre och större grupper, ända upp till 100 personer är kapaciteten. Under 2021 är dock konferensanläggningen pausad med anledning av situationen med Covid-19,

I Restaurang WQ / Festvåningen som ligger i stora salen är den dagliga verksamheten pausad med anledning av rådande pandemin. Aktiviteten är därför fokuserad i år till de populära Påskkassarna samt Julbordskassarna. Inför julbordet 2021 kommer vi återigen kunna servera det på plats.

Westerqwarn sägs servera ett av regionens mest populära julbord och hade strax över sextusen julbordsgäster år 2019!

På området ryms en stor utomhusscen för konserter med en kapacitet för flera tusen besökare på konsertområdet. Det är främst under sommarsäsongen maj – september som det anordnas uppträdanden med kända namn som E-type, Uno Svenningson, LBSB, Markoolio,  Hoffmaestro m. fl.

Sommartid samlas veteranbilar och genomför de populära Måndagsträffarna som äger rum varje måndag. Normalt sett brukar flera hundra, ibland upp emot tusen människor komma till stora fältet intill Qwarn och kika och prata veteranbilar med likasinnade. En riktig folkfest och härlig tradition.

 

Välkommen att njuta av Westerqwarn! hälsar Joakim Graning med personal