Det här är Westerqwarn

Westerqwarn är en av Västmanlands mest kända och största kvarnar och drivs av entreprenören och företagaren Joakim Graning. I folkmun kallas Westerqwarn ofta ”Qwarn” och är ett unik och ett mycket omtyckt utflyktsmål och restaurang i Mellansverige. Läget intill Strömsholms kanal med dess karaktäristiska Västmanländska natur ger en unik och mycket trivsam inramning för Westerqwarns olika verksamheter som inrymmer följande:

QWARN’S VEDUGNSPIZZERIA – GLASSBAR-  WESTERQWARNS HUSBILSSTÄLLPLATSER – QWARN’S MINIGOLFBANA –  QWARNSCENEN – FESTVÅNING – JULBORD

Under år 2020 öppnade Qwarn’s Vedugnspizzeria upp och blev omedelbart en stor succé! Numera har vedugnspizzerian öppet lite olika tider beroende på säsong. Spana in sidan för vedugnspizzerian för aktuella öppettider.

Förutom pizzerian hittar ni även vår Glassbar under sommaren Det är även i Glassbaren som uthyrning av klubbor till minigolfbanan sker.

En både efterfrågad och stor nyhet är byggnationen och öppnandet av just Qwarn’s minigolfbana, en annorlunda och spektakulär minigolfbana på 12 hål.

Joakim Graning, som driver Qwarn, har som glasklar målsättning att ”Westerqwarn ska vara i den absoluta toppen av top of mind när man som ska äta mat, uppleva eller utflykta i Västmanland”

Westerqwarn ska dessutom vara närområdets mysigaste utflyktsmål och vår målsättning är att de boende i regionen ska medvetet och aktivt uppskatta Qwarn’s existens och se det som deras extra kök, vardagsrum och mötesplats.

I den fantastiskt vackra miljön drivs även året runt verksamhet med ställplatser för husbilar, både med eller utan el, totalt ca 70 st. med tillhörande serviceanläggning.

I Festvåningen som ligger i stora salen tar vi emot bokningar löpande.

Westerqwarn sägs servera ett av regionens mest populära julbord och hade strax över sextusen julbordsgäster år 2019!

På området ryms en stor utomhusscen för konserter med en kapacitet för flera tusen besökare på konsertområdet. Det är främst under sommarsäsongen maj – september som det anordnas uppträdanden med kända namn som E-type, Uno Svenningson, LBSB, Markoolio,  Hoffmaestro m. fl.

 

Välkommen att njuta av Westerqwarn! hälsar Joakim Graning med personal