Slide

Qwarns vedugnspizzeria

Vi erbjuder klassiska, välbakade vedugnspizzor. En surdegsbotten ihop med marknadens bästa råvaror som t ex rosmarinskinka, prosciutto crudo och den gudomligt goda fior di latte-osten lämnar bestående minnen i din gom.

Pizzorna avnjuts med fördel tillsammans med våra passande och otroligt goda italienska viner. För den som föredrar öl, erbjuder vi såklart Birra Moretti eller varför inte något av våra många goda alkoholfria alternativ.

Vi har även ett fint utbud med sallader inspirerade av italienska köket.

Våra öppettider

Hos oss erbjuder vi just nu både servering på plats och för avhämtning.

Nytt beställningssystem för att vi ska kunna ta emot alla er fina gäster har vi lagt om till beställning av dryck & mat via kassa därefter hämtar man upp sin mat i Pizzaluckan.

Om du skall hämta pizza så ring gärna in i förväg så får du en upphämtningstid som passar dig. Du kan ringa på dagen och beställa och ange att du vill hämta under kvällen t ex.

 

0220-40688

Öppettider från 1 april till 9 juni

Fredagar kl 16-21

Lördagar kl 16-21

 

Öppettider från och med 10 juni till 14 augusti

Fre-Sön 12-21

Extraöppet Mors dag 29 maj 12-18

Beställ & betala gärna via vår nya app WEIQ

Klicka på länkarna nedan för att ladda ner appen

MENY

FÖRRÄTTER

ANTIPASTI  149:-
Charkbricka med italiensk chark & ostar med kex

VEDUGNSPIZZOR

CAPRICCIOSA 158:-
Mozzarella, tomatsås, prosciutto cotto(skinka), färska champinjoner, basilika

MARGHERITA 119:-
Mozzarella, tomatsås, basilika

PROSCIUTTO 148:-
Mozzarella, tomatsås, prosciutto crudo, ruccola, parmesan

VESUVIO 148:-
Mozzarella, tomatsås, prosciutto cotto(skinka), basilika

BUSSOLA 182:-
Mozzarella, tomatsås, prosciutto cotto(skinka), handskalade räkor, basilika

DIAVOLA 148:-
Mozzarella, tomatsås, salami spianata piccante (stark)

QUATTRO STAGIONI 193:-
Mozzarella, tomatsås, handskalade räkor, musslor, kronärtskocka, prosciutto cotto(skinka), champinjoner, oliver, basilika

HAWAII 155:-
Mozzarella, tomatsås, prosciutto cotto(skinka), ananas, basilika

KEBABPIZZA 173:-
Mozzarella, tomatsås, kebab, fefferoni, rödlök, röd sås, vit sås

Laxromspizzan

VEGO 168:-
Mozzarella, tomatsås, soltorkade tomater, färska champinjoner, kronärtskocka, basilika

PREZZEMOLO 173:-
Mozzarella, tomatsås, handskalade räkor, färska champinjoner, persilja, vitlöksolja

CHEVRÉ BIANCO 178:-
Chevré, mozzarella, fikonmarmelad, ruccola, valnötter, honung

QUATTRO FORMAGGIO 159:-
Mozzarella, tomatsås, gorgonzola, taleggio, parmesan

LAXROMSPIZZA 198:-
Creme fraiche, västerbottenost, mozzarella, gräddfil, rödlök, laxrom, dill, gräslök, citronskiva

QUATTRO SALAMI 173:-
Mozzarella, tomatsås, rödlök, Salami Nostrano, vitlökssalami, salami Milano, salami piccante, parmesan, ruccola

MÅNADENS PIZZA ÄR VARIERANDE
MAJ – AL TONNO 170 kr
Mozzarella, tomatsås, tonfisk, rödlök, oliver toppas med citron- & chiliolja

BARNPIZZOR 89:-
Dessa fem pizzor kan man få som barnpizzor:
Margeritha
Hawaii
Capricciosa
Vesuvio
Bussola

EXTRA PÅLÄGG 20:-

EXTRA DRESSING/SÅSER 15:-

Aioli

Bearnaisesås

Vit sås

Röd sås

Glutenfattig botten +18:-

Pizzasallad  15:- / (Ingår alltid vid avhämtning)

SALLAD

CAESARSALLAD MED RÄKOR 169:- 

Räkor, bacon, krutonger, caesardressing, cocktailtomater, romansallad, parmesan

DESSERTER

NUTELLAPIZZA
LITEN (2 pers) 88:-
STOR (4 pers) 148:-

Nutella, hasselnötter, florsocker, citronmeliss & toppat med syltade jordgubbar

TIRAMISU & VANILJGLASS 69:-

 

VANILJGLASS & SYLTADE JORDGUBBAR 52:-

Degarna finns att få som glutenfattiga (bottnarna är glutenfria när vi får dem, men de är i samma ugn som alla andra därav namnet glutenfattig).

Samtliga pizzor går att få bianco = utan tomatsås.

Laktosfri eller vegansk pizza? Fråga oss så ordnar vi det!

För enkelhets skull benämner vi ostarna som mozzarella i menyn. Vi har en blandning av mozzarella och fior di latte på pizzorna.

Månadens pizza

MAJ – AL TONNO CON LIMONE E PEPRONCINO 170 kr
Mozzarella, tomatsås, tonfisk, rödlök, oliver toppas med citron- & chiliolja

_MG_4067
DRYCKER

RÖTT VIN
Costa d Mulino, d’abr DOC, Italien 88:- /340:-
Merlot, Franschhoek Cellar, Sydafrika 85:-/330:-
Ripasso, Tommasi, Italien Flaska 640:-

VITT VIN
Pecorino, Frentana, Italien 88:-/340:-
Sauvignon Blanc, Franschhoek Cellar, Sydafrika 85:-/330

BUBBEL

Prosecco, Bolla , Italien 85:-/340:-
Champagne Beaumont Des Crayéres
37,5 cl (halvflaska) – 390:-
Flaska 70 cl – 690:-

CIDER
Somersby Päron 33cl 69:-
Somersby Sparkling Rosé 33cl 69:-

ÖL
Budvar 50 cl 66:-
Birra Moretti 33 cl 64:-
Eriksberg 50 cl 74:-
A ship full of IPA 33 cl 73:-
Carlsberg Hof 33 cl 60:-

ALKOHOLFRITT

San Pellegrino 33 cl Blodapelsin/Citron 34:-
Pepsi/Max/Zingo/7up 27:-
Loka Naturell/Citron 27:-
Alkoholfritt rött eller vitt vin, glas 65:-
Alk fri öl – Hovmästarlager 0,5% 42:-
Alk fri öl – Birra Moretti  0,5% 42:-
Alk fri cider – Päron 0,0 % 42:-
Lättöl Grängesberg 2,25 % 27:-
Festis Päron/Hallon/Apelsin 16:-
Mjölk 16:-

Kopp kaffe/te inkl påtår 28:-

DRINKAR
4 cl/6 cl

Gin & Tonic 105/135
Lennart 105/135
Rom & Cola 105/135
Irish Coffee 119/149
Kaffe Karlsson 119/149
Vodka Redbull 120/150
Jäger Redbull 120/150

 

AVEC
4cl/6cl

Famous Grouse 79/119
Laphroaig 114/171
Bowmore 12 yo 112/168
Grönstedts 79/119
Captain Morgan 89/133
Plantation 89/133
Baileys 79/119
Xanté 79/119

 

 

OBS! Alkoholhaltiga drycker får endast förtäras på vår pizzeria inkl våra uteserveringar. Vid avhämtning får du inte köpa med dig alkohol.

Bon apetit!

VÅR VISION FÖR PIZZOR

En diskussion och omgörning av vårt gamla Fik under rådande pandemi, i kombination med alldeles för mkt outnyttjade ytor i vår stora kvarn, utmynnade i idéer om att göra något helt nytt. Vad saknade egentligen regionen och närområdet gällande restaurangutbud? Ganska snabbt formades drömmen om en mysigt inredd vedugnspizzeria i en avslappnad och ruffig miljö med rödvita dukar, travar med torr björkved staplad mot väggen i skenet av elden från vedugnen till tonerna av Eros Ramazotti i högtalarna. En miljö du inte vill skiljas ifrån och som samma sekund du kliver ut ur lokalen på väg hem, ska du längta tillbaka och planera ditt nästa besök.

Snabbt påbörjade vi ett intensivt arbete med vår affärsplan, som när den var framtagen, gicks igenom över en god middag hos en av våra stora inspirationskällor, Höga Grader i Sala. Ugnen beställdes strax därefter och vi slog upp dörrarna 31 juli 2020, succé är nog ordet som beskriver satsningen allra bäst. Vi har till och med under den korta tid vi haft öppet, hunnit uppgradera vår ugn samt utökat med ytterligare en intilliggande stor lokal med plats för ytterligare drygt 40 gäster bord som är inredd i samma mysigt italienska anda. I samband med att vi uppgraderade ugnen till en riktig pjäs med stor kapacitet, hade vi även i under senhösten möjlighet att utöka vårt erbjudande med avhämtning.