Slide

Qwarns vedugnspizzeria

Vi erbjuder klassiska, välbakade vedugnspizzor. En surdegsbotten ihop med marknadens bästa råvaror som t ex rosmarinskinka, prosciutto crudo och den gudomligt goda fior di latte-osten lämnar bestående minnen i din gom.

Pizzorna avnjuts med fördel tillsammans med våra passande och otroligt goda italienska viner. För den som föredrar öl, erbjuder vi såklart Peroni eller varför inte något av våra många goda alkoholfria alternativ.

Vi har även ett fint utbud med sallader inspirerade av italienska köket.

Måste man boka bord eller inte?

För att vara garanterad ett bord att äta på plats behöver du boka. Det är inget måste det går att komma drop-in också i mån av plats. Däremot har vi sett att fredagskvällar & lördagskvällar varit fulla sen vi öppnade för sommaren.

När du bokar ett bord så bokar du ett inomhus i vedugnspizzan, men har förtur till att äta utomhus om vädret tillåter.

Skulle det vara fullt på sittplatser både inne & på uteserveringen när du anländer och inte bokat
så går det superbra att köpa mat för avhämtning och sätta sig på något bord på stora gräsmattan eller nere vid vattnet. Då får du med dig engångsbestick & servetter så kommer ni få en mysig matstund ändå.

 

Öppet fredag-söndag kl 12-22

Beställ på

0220-406 88

Hos oss kan du äta både plats & hämta pizza och ta med dig

Om du skall hämta pizza så ring gärna in i förväg så får du en upphämtningstid som passar dig. Du kan ringa på dagen och beställa och ange att du vill hämta under kvällen t ex.

MENY

FÖRRÄTTER

ANTIPASTI (2 PERS) 169:-
Charkbricka med prosciutto, salami, oliver, gorgonzola, taleggio, fikonmarmelad, soltorkade tomater, kex

CAPRESE  87:-
Buffelmozzarella, bifftomat, olivolja med basilika

PIZZOR

CAPRICCIOSA 158:-
Mozzarella, tomatsås, rosmarinskinka, champinjoner, basilika

MARGHERITA 138:-
Mozzarella, tomatsås, basilika

PROSCIUTTO 168:-
Mozzarella, tomatsås, proscuitto crudo, ruccola, parmesan

VESUVIO 148:-
Mozzarella, tomatsås, rosmarinskinka, basilika

BUSSOLA 168:-
Mozzarella, tomatsås, rosmarinskinka, räkor, basilika

DIAVOLA 158:-
Mozzarella, tomatsås, salami spianata piccante (stark)

QUATTRO STAGIONI 178:-
Mozzarella, tomatsås, räkor, musslor, kronärtskocka, rosmarinskinka, champinjoner, oliver, basilika

Laxromspizzan

VEGO 148:-
Mozzarella, tomatsås, soltorkade tomater, champinjoner, basilika, kronärtskocka

PREZZEMOLO 168:-
Mozzarella, tomatsås, räkor, champinjoner, persilja

CHEVRÉ BIANCO 173:-
Chevré, fikonmarmelad, fikon, ruccola, valnötter, honung

QUATTRO FORMAGGIO 173:-
Mozzarella, tomatsås, gorgonzola, taleggio, parmesan, färsk oregano

LAXROMSPIZZA 188:-
Creme fraiche, västerbottenost, mozzarella, gräddfil, rödlök, laxrom, dill, gräslök, citronskiva

QUATTRO SALAMI 173:-
Mozzarella, tomatsås, rödlök, tryffelsalami, vitlökssalami, salami Milano, salami piccante, parmesan, ruccola

MÅNADENS PIZZA ÄR VARIERANDE
JULI – PIZZA ARCOBALENO
Creme fraiche, mozzarella, färsk paprika, gula körsbärstomater, basilika/vitlökspesto, toppad med prosciutto, parmesan & ruccola

BARNPIZZOR 88:-
Gäller barn upp till 12 år

EXTRA PÅLÄGG 20:-

EXTRA DRESSING 15:- (limeaioli, aioli, honungsbalsamico, honung/vitlök)

Pizzasallad  15:- / (Ingår alltid vid avhämtning)

LUNCHERBJUDANDE KL 11-15 – Pizzasallad, kaffe & kaka ingår till maten

SALLADER

RÄKSALLAD 159:-
Provencesallad, handskalade räkor, bifftomat, tallegio, citron, toppade med dillkvist
Dressing: Limeaioli

PROSCIUTTO & CHEVRÈ 159:-
Provencesallad, bifftomat, soltorkade tomater, prosciutto, chevré, pinjenötter
Dressing: Honungsbalsamico

ROSMARINSKINKA 159:-
Provencesallad, bifftomat, rosmarinskinka, soltorkade tomater, buffelmozzarella, pinjenötter
Dressing: Honung/vitlök

DESSERTER

GELATO 2 kulor 45:-
Cioccolato & Vaniglia

NUTELLAPIZZA
LITEN (2 pers) 95:-
STOR (4 pers) 175:-

Nutella, hasselnötter, florsocker, citronmeliss & toppat med säsongens frukt & bär

Degarna finns att få som glutenfattiga (ej bakade med gluten).

Samtliga pizzor går att få bianco = utan tomatsås.

Laktosfri eller vegansk pizza? Fråga oss så ordnar vi det!

För enkelhets skull benämner vi ostarna som mozzarella i menyn. I vissa fall används istället en ost som kallas fior di latte, tillverkad av familjen Rugolo, Frägsta Mejeri i Hudiksvall.

Ibland tar pizzabagaren ut svängarna och bjuder på topping som förhöjer er smakupplevelse ytterligare.

Månadens pizza

Juni – PIZZA ARCOBALENO

th
DRYCKER

RÖTT VIN
Costa d Mulino, d’abr DOC, Italien 85:- /320:-
Merlot, Franschhoek Cellar, Sydafrika 88:-/352:-
Ripasso, Tommasi, Italien Flaska 590:-
Amarone, Secondo Marco, Italien Flaska 945:-

VITT VIN
Pecorino, Frentana, Italien 85:-/320:-
Sauvignon Blanc, Franschhoek Cellar, Sydafrika 88:-/352:-

BUBBEL

Prosecco, Bolla Blue Label, Italien 85:-/295:-
Champagne Beaumont Des Crayéres
37,5 cl (halvflaska) – 390:-
Flaska 70 cl – 690:-

CIDER
Somersby Päron 4,5 % 69:-

ÖL
Budvar 50 cl 65:-
Peroni 33 cl 68:-
Eriksberg 50 cl 72:-
IPA 33 cl 66:-
Hof 33 cl 60:-

ALKOHOLFRITT

San Pellegrino 33 cl Blodapelsin/Citron 34:-
Pepsi/Max/Zingo/7up 25:-
Loka Naturell/Citron 25:-
Alkoholfritt rött vin, glas 60:-
Hovmästarlager 0,5% 39:-
Lättöl Grängesberg 2,25 % 25:-

DRINKAR
4 cl/6 cl

Aperol Spritz 119:-
Gin & Tonic 110/140
Rom & Cola 110/140
Sangria 110/140
White Russian 110/140
Lennart 110/140

Irish Coffee 119/149
Kaffe Karlsson 119/149
Vodka Redbull 125/155
Jäger Redbull 125/155

Galliano Hot Shot 79:-

AVEC
4cl/6cl

Famous Grouse 79/119
Laphroaig 114/171
Macallan 12 yo 128/192
Bowmore 12 yo 112/168
Grönstedts 79/119
Captain Morgan 79/119
Plantation 96/144
Baileys 79/119
Xanté 79/119

 

KAFFEMENY
Kopp kaffe/te inkl påtår 28:-
Caffe Latte 38:-
Cappucino 38:-
Dubbel Espresso 24:-

OBS! Alkoholhaltiga drycker får endast förtäras inne på vår pizzeria. Vid avhämtning får du inte köpa med dig alkohol.

Bon apetit!

VÅR VISION FÖR PIZZOR

En diskussion och omgörning av vårt gamla Fik under rådande pandemi, i kombination med alldeles för mkt outnyttjade ytor i vår stora kvarn, utmynnade i idéer om att göra något helt nytt. Vad saknade egentligen regionen och närområdet gällande restaurangutbud? Ganska snabbt formades drömmen om en mysigt inredd vedugnspizzeria i en avslappnad och ruffig miljö med rödvita dukar, travar med torr björkved staplad mot väggen i skenet av elden från vedugnen till tonerna av Eros Ramazotti i högtalarna. En miljö du inte vill skiljas ifrån och som samma sekund du kliver ut ur lokalen på väg hem, ska du längta tillbaka och planera ditt nästa besök.

Snabbt påbörjade vi ett intensivt arbete med vår affärsplan, som när den var framtagen, gicks igenom över en god middag hos en av våra stora inspirationskällor, Höga Grader i Sala. Ugnen beställdes strax därefter och vi slog upp dörrarna 31 juli 2020, succé är nog ordet som beskriver satsningen allra bäst. Vi har till och med under den korta tid vi haft öppet, hunnit uppgradera vår ugn samt utökat med ytterligare en intilliggande stor lokal med plats för ytterligare drygt 40 gäster bord som är inredd i samma mysigt italienska anda. I samband med att vi uppgraderade ugnen till en riktig pjäs med stor kapacitet, hade vi även i under senhösten möjlighet att utöka vårt erbjudande med avhämtning.